Zkoušky a závody

1. 11. 2008 Národní zkoušky IRO ve Vlčnově

Na zkoušky pořádané naší ZBK JmK ČR první listopadový víkend, dorazily z Prahy tentokrát tři týmy (psovod + pes). Na akci posuzované mezinárodním rozhodčím Pavlem Šabackým se zkoušku podařilo splnit všem třem. Lence Vlachová s Affaj Happy Arenda RH E (172 bodů, dobře), Soně Kosinové s Athosem Alotrium RH T B (262 bodů, dobře) a Kristýně Schnablové s Abiah Beauty from Czech RH FL B (271 bodů, velmi dobře - splněn limit na MS).

Další foto: Kris.cz

Další články: zbkjmkcr.ic.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek: č. 1, 2 - Kris; č. 3, 4, 5 - Petr Meduňa

11.-12. 10. 2008 III. ročník Memoriálu Zdeňka Katolického

Na třetí ročník Memoriálu Zdeňka Katolického, pořádaného naší ZBK JmK ČR, jsme se z Prahy vydali v trojčlenné výpravě přihlášené do kategorie pro pokročilé. Tato kategorie byla primárně určena pro atestované psovody a psovody s mezinárodní zkouškou stupně B. Tomu odpovídala i náročnost zvolených speciálů (plochy a sutiny), kde se pořadatelé přidrželi propozic právě zkoušek IRO stupně B. Navíc bylo použito i několik výškových úkrytů, a co lze považovat za velmi rozumné, bylo možné si psa na pokyn rozhodčího odměnit.

Další pozitivní změnou bylo i to, že figuranty dělali na obou speciálech členové místních SDH, tedy osoby všem psům cizí. Díky otevření letošního ročníku všem organizacím se závodu zúčastnila i početná skupina psovodů ze Slovenska, a o poháry pro vítěze se tak utkalo na 15 týmů (psovod + pes).

A jak naše pražská výprava dopadla? Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech - Vítěz závodu, 3. místo v plochách, 1. místo v sutinách, nejlepší dovednost. Filip Štrach a Kraken Halit Paša - 2. místo v plochách, 4. místo v sutinách i v celkovém pořadí. Adéla Richterová a Brix z Husovy tvrze - 1. místo v plochách, 2. místo v sutinách i v celkovém pořadí, nejlepší poslušnost.

Další foto: Kris.cz - zbkjmkcr.ic.cz

Další články: Kris.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek č. 1 až 5: členové ZBK JMK ČR

27. 9. 2008 Mezinárodní zkoušky IRO v Bratislavě

Neveselá statistika z této akce říká, že na těchto zkouškách zařazených do dotačního programu IRO bylo úspěšně složeno jen 6 zkoušek ze celkových 43. Delegovanými rozhodčími byli Andreas Hauk (A), Astrid Laner (I) a Karel Pavlík (CZ).

Za naši skupinu nastoupili ke zkouškám dva psovodi. Filip Štrach s Krakenem Halit Paša si sice nejlépe ze všech nastupujících ke zk. RH FL A poradili s náročným terénem (mokřiny zátopového uzemí u Dunaje), kde jejich práci ohodnotil Andreas Hauk 186 body, ale osudnou se jim staly cviky dovednosti, kde nezískali bodový limit.

Druhý náš reprezentant, Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech, znovu obhájila zkoušku RH T B (268 bodů, dobře). Největším oříškem na sutinovém speciálu byl bezesporu figurant ve třetím patře letištní věže, kde bylo navíc nábytkem zataraseno schodiště mezi patry. Tento úkryt se stal málem osudným i jednomu ze psů, který v druhém patře věže přeskočil nízko položený práh okna a z budovy vypadl.

Další foto: Kris.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek: č. 1, 2, 3, 4, 5: Kateřina Fakanová

19.-21. 9. 2008 Otevřené Mistrovství Slovenské republiky 2008 a mezinárodní zk. IRO

Na otevřeném mistrovství Slovenska konaném v Donovalech naši skupinu výborně reprezentovala Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech, která v mezinárodní konkurenci 20ti závodníků v sutinové kategorii dle RH T B vybojovala výborné 3. místo (272 bodů, velmi dobře, splněn limit na MS).

Vedle tohoto úspěchu také Kristýna s Abiah složily zkoušku RH FL B (224 bodů, uspokojivě), podle které mistrovství probíhalo v kategorii ploch.

Další články: zbkjmkcr.ic.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek č. 1 až 4: Kris a kol.

27. 8. 2008 Národní zkoušky IRO na Spáleništi

Ze zkoušek posuzovaných panem Jaroslavem Sedlákem si složenou RH T B přivezla Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech (232 bodů, uspokojivě).

31. 5. 2008 Královéhradecký Junior Cup 2008

Tento rok k závodu z naší skupiny nastoupila jen Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech, v družstvu se dvěma psovody z Pražské ZBK. Tento trojčlenný tým se umístil na stříbrné pozici.

Další foto: Kris.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek č. 1 až 5: Kris a neznámý fotograf

24. 5. 2008 Pohár výcvikářů SZBK ČR

V sobotu  24. května se ve Skotnici uskutečnil první ročník závodu záchranných psů dle ZZP 1 pod názvem Pohár výcvikářů. Akce probíhala ve dvou kategoriích – kategorie A pro psy s nejvyšší složenou zkouškou maximálně prvního stupně a B, pro psy s vyššími již dříve splněnými zkouškami. Role rozhodčích se ujali pánové Karel Pavlík a Květoslav Štibora. Abiah s Kristýnou Schnablovou se umístila na 2. místě kategorie A, s celkovými 293 body.

Další články: Záchranáři.blog.cz

Další foto: Kris.cz - Záchranáři.org

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek č. 1 až 5: Kris a kol.

26. 4. 2008 Národní zkoušky IRO v Suché Lozi

Na posouzení zkoušek IRO pořádaných ZBK Jihomoravského kraje ČR přijal pozvání mezinárodní rozhodčí pan Jaroslav Gajdoš (SK), který ohodnotil výkon Kristýny Schnablové s Abiah Beauty from Czech na zkoušce RH T A 273 body (velmi dobře).

Další foto: Kris.cz

Mini galerie: (pro otevření klikni na náhled fotky)

Autoři fotek: č. 1, 2, 3, 4, 5: Kris

21. 4. 2008 Národní zkoušky IRO v Praze

Na zkouškách posuzovaných rozhodčím Vladimírem Kuchtou úspěšně složila Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech zkoušku RH FL A (247 bodů, dobře).

29. 3. 2008 Zkoušky dle řádu SZBK ČR v Praze

Na zkouškách posuzovaných rozhodčí Evou Ištvánkovou úspěšně složila Kristýna Schnablová s Abiah Beauty from Czech zkoušku ZZP 1 (poslušnost 94 bodů, speciály 198 bodů, výborně).